Милиони наблюдатели ще имат възможността да видят американското слънчево затъмнение този

...
Милиони наблюдатели ще имат възможността да видят американското слънчево затъмнение този
Коментари Харесай

Пилоти на НАСА на невиждана досега мисия: Ще наблюдават отблизо слънчевото затъмнение

Милиони наблюдаващи ще имат опцията да видят американското слънчево затъмнение този месец от Земята. Но няколко щастливци от екипажите на НАСА ще видят затъмнението доста по-отблизо, оповестиха от BBC.

Когато цялостното слънчево затъмнение премине през Северна Америка в понеделник, 8 април, към 31 млн. души ще го следят.  Уникалното събитие ще бъде очевидно на огромни територии в Съединени американски щати и Мексико.

Study: A third of Americans don't know solar eclipse can damage eyes

NEW YORK, April 2 (UPI) -- Nearly one-third of Americans don't know viewing a solar eclipse without the correct eye protection can cause permanent damage, according to a new survey released Tuesday.

The survey…
— Owen Gregorian (@OwenGregorian)
И най-хубавото обмисляне на света обаче може да бъде провалено от времето, както ще ви каже всеки, който си спомня затъмнението в Обединеното кралство през август 1999 година, когато облаци заличиха картината. И по този начин, в случай че желаете да сте сигурни, че ще видите цялостното слънчево затъмнение, което се случва на обещано място приблизително един път на 375 години, какъв е най-хубавият метод да го извършите?

Разбира се, да се издигнете в небето и да летите над облаците.

Точно това ще създадат четирима водачи на НАСА, които дружно ще ръководят два от профилираните самолети WB-57 на организацията край крайбрежията на Мексико. Тук, следвайки пътя на тоталността - или цялостната мрачевина - от югозапад на североизток, те ще останат в сянката, хвърляна от Луната, до момента в който тя пресича Слънцето, в продължение на седем минути, до момента в който на земята ще могат да следят затъмнението благодарение на многочислени принадлежности на височина 50 000 фута (15 км).

" Изключително вълнуващо е " , споделя водачът на НАСА Тони Кейси, оператор на сензорно съоръжение (SEO) на един от двата самолета.

" Аз съм разчувствуван. Толкова съм разчувствуван, че ще мога да извърша тази задача. Очаквам с неспокойствие единствено прекарването да си там, в този миг, и сянката да те изпревари " , заключи водачът Кейси.

Във видеото научете повече за: Български учени отпътуват за Мексико, с цел да изследват цялостното слънчево затъмнение

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР